Motivació

5 consells per a perdre la por a parlar en públic

Covadonga Pontigo

Covadonga Pontigo

29 de gen. 2015

Ets un gurú al teu camp professional, però no obstant, et costa expressar els teus coneixements en públic? Creus que convèncer a un auditori de la necessitat dels teus serveis és missió impossible? No et preocupis, hi ha moltes persones que es troben a la mateixa situació. Els nervis, la por a quedar en ridícul o la falta de preparació poden ser un obstacle per al desenvolupament de la teva carrera o fins i tot per al creixement del teu negoci.Per aquest motiu des de Lexington et donem les claus per a que et converteixis en un excel·lent orador, capaç de captar l’atenció de la teva audiència, ja sigui per a negociar amb clients o proveïdors, a reunions de treball, juntes d’accionistes, petits grups o inclús davant d’un auditori ple.

  1. Prepara el teu missatge: elabora un discurs ben organitzar, clar i concís, tenint molt present quin és el teu objectiu i a quin públic et dirigeixes. Un bon inici és important, però una bona conclusió, a la qual resumeixes els punts més importants de la teva intervenció, és la clau per assegurar-te de que el missatge s’ha captat a la perfecció.
  2. El públic no és el teu enemic: sovint, la por a enfrontar-se a una determinada audiència es deu a la nostra inseguretat o, a que ens fa por una reacció desagradable de les persones que tenim davant. Per això, has de considerar que es tracta de persones interessades en el tema que estàs plantejant i que, estan desitjant aprendre de la teva experiència i coneixements.
  3. Expressa’t amb naturalitat i respira tranquil·lament. Utilitza un llenguatge senzill i tracta de ser tu mateix. Evita avorrir a la teva audiència amb tecnicismes o excessives dades i tracta de no excedir-te més del necessari per a poder mantenir l’ interès del públic.
  4. No llegeixis: utilitza recursos de recolzament com esquemes, imatges o gràfics però, no bassis tot el teu discurs en ells. Recorda que el llenguatge corporal és molt important i el contacte visual amb la teva audiència és imprescindible per a que el teu discurs resulti creïble.
  5. Practica el teu discurs una i una altre vegada. Els experts asseguren que, lluny de ser una qualitat innata, la capacitat de parlar en públic s’adquireix i es perfecciona a base d’entrenament així que, no dubtis en gravar-te en vídeo per a veure aquells punts a millorar o en oferir el teu discurs davant d’amics per a veure quins dubtes els hi sobten i millorar així el teu  missatge.

Normalment tardo unes tres setmanes en preparar un bon discurs improvisat

Dale Carnegie

Escrit per

Covadonga Pontigo
Covadonga Pontigo
Covadonga és l'Office Manager de l'espai més recent de Lexington, ubicat a Jorge Juan 35. En una obertura tan significativa com aquesta, necessitàvem algú en qui confiar per assegurar que tot sortís a la perfecció, i Cova ha estat un veritable descobriment. Més enllà del seu carisma, el que la defineix és el seu passeig gairebé ritual pel Retiro al capvespre, on troba l'energia per oferir la seva millor versió cada dia.
Post publicado en:
Motivació
Comparteix-ho

Posa’t al dia de l’actualitat flex

Subscriu-te a la nostra newsletter i no te'n perdis res. Contingut trend que t’interessarà.